Hlavní obsah

Při autonehodě na Floridě uhořelo sedm adoptovaných dětí

GAINESVILLE (FLORIDA)

Sedm dětí zahynulo a dalších devět bylo zraněno při tragické nehodě ve středu odpoledne u floridského Gainesville. Tři z dětí jsou ve vážném stavu a do nemocnice je přepravil vrtulník. Zraněni byli také řidiči školního autobusu a nákladního automobilu.

Článek

Do malé dodávky, v níž jelo sedm dětí adoptovaných rodinou Mannových, narazil ze zadu kamión. Dodávku, která se převrátila, natlačil pod školní autobus, jenž stál ve stanici, aby z něj mohly vystoupit děti. Školní autobus se při silném nárazu otočil okolo své osy a skončil mimo silnici, přičemž srazil několik dětí. Dodávka, za jejímž volantem byla patnáctiletá Nicole Mannová, vzplála a nikdo z ní nevyvázl živý. Oheň poškodil i tahač.

V dodávce jelo sedm dětí, z nichž nejmladšímu bylo teprve 20 měsíců. Rodina čekala na souhlas s jeho adopcí. Patnáctiletá Nicole Mannová, která už měla řidičský průkaz, směla však jezdit jen v doprovodu dospělých, vezla děti domů, aby mohly jít do kostela.

Vinen je řidič kamiónu, který narazil do její dodávky. "Z nějakých důvodů řidič kamiónu nezastavil, nevypadá to, že by měl nějaký důvod, proč přehlédl, že obě vozidla zastavila," uvedl policista Bill Leeper z dálniční hlídky.  V místě nehody je silnice rovná a přehledná, viditelnost byla dobrá a rychlost omezená na 90 kilometrů za hodinu. "Vypadá to, že jel příliš rychle," uvedl poblíž bydlící Effie White. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám