Hlavní obsah

Mafián Abutbul po Praze unikl dalším atentátům

– JERUZALÉM
Právo, Břetislav Tureček

Znepřátelený klan izraelského podsvětí se v neděli večer chystal -už počtvrté v poslední době - zavraždit vůdce jiné mafiánské skupiny Asiho (Assafa) Abutbula, jenž už vyvázl z atentátu v centru Prahy před kasinem v srpnu 2004.

Článek

Vyplývá to ze sdělení izraelské policie, přičemž soud o celé operaci zakázal zveřejňování jakýchkoli detailů.

Podle údajů shromážděných pondělním vydáním deníků The Jerusalem Post a Ha´arec policie zatkla pět mužů, kteří se právě chystali v Netaniji na Abutbula zaútočit. Na akci, opřené o zpravodajské poznatky, se zřejmě podílel útvar pro boj s mezinárodním zločinem.

Před měsícem zaútočili na Abutbula dva muži řízenou protitankovou střelou. I tehdy, stejně jako po granátovém útoku v Praze a včera, Abutbulovi právníci tvrdili, že nevědí, kdo a proč by ho měl napadat.

Klan Abutbulů je ve vleklém konfliktu s rodinou Abergilů: bojují o vliv v mezinárodním židovském podsvětí. Abutbul proto jezdí podle Ha´arecu v obrněném voze a provází ho nejméně osmi bodyguardů.

V polovině ledna byl do Prahy za mimořádných bezpečnostních opatření převezen Izraelec Ja´akov Mošajlov, jemuž čeští vyšetřovatelé připisují pražský útok. Na záběrech vyslaných TV Nova bylo vidět, že eskorta oblékla i tohoto podezřelého z atentátu do neprůstřelné vesty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám