Hlavní obsah

Zadrželi Pinochetovu žena a děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTIAGO DE CHILE

Ženu bývalého chilského diktátora generála Augusta Pinocheta a čtyři z jeho pěti dětí v pondělí zadržela chilská policie kvůli obviněním z daňového úniku a vyšetřování dalších podvodů. Zadrženi byli v rámci pátrání po zahraničních kontech generála, který už byl obviněn z daňových úniků.

Článek

Podle vyšetřujícího soudce Carlose Cerdy byly Pinochetova žena a čtyři děti obviněny z toho, že podávaly " záměrně nekompletní daňová přiznání a takto způsobily škodu ve výši několika miliónů dolarů. Kromě ženy a dětí soud nařídil zatčení osobní asistentky Pinocheta a jeho právníka.

Pinochetova rodina prý bude ve vězení přinejmenším do úterý, kdy odvolací soud může rozhodnout, zda je pustí na kauci.

Proti Pinochetovi, který se chopil moci po převratu v roce 1973 a v Chile vládl pevnou rukou do roku 1990, bylo od roku 1998 vzneseno několik žalob, mimo jiné kvůli vraždám. Zatím se ho nepodařilo dostat ho do vězení. Loni byl také obviněn z daňového úniku z přibližně 27 miliónů dolarů, které měl uloženy na zahraničních účtech.

Reklama

Výběr článků

Načítám