Hlavní obsah

Pod troskami domu v Nairobi zahynulo 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Rozestavěný čtyřpatrový dům se v pondělí zřítil v keňském hlavním městě Nairobi. Nejméně jedenáct lidí zahynulo a minimálně 75 dalších bylo zraněno, přičemž deset z nich je v kritickém stavu. Na místě zasahují záchranáři, kteří se z trosek snaží vyprostit dělníky.

Článek

"Mohu potvrdit, že čtyři lidé jsou mrtví, náš tým viděl jejich těla, ale mrtvých může být víc," uvedl pro BBC Farid Abdul Kadír, který řídí záchranné operace u keňského Červeného kříže. Podle BBC byla nalezena ještě další tři těla, agentura AP uvádí ale 11 mrtvých.

"Zatím máme 75 raněných. Deset z nich je v kritickém stavu a deset ve vážném," uvedl mluvčí nemocnice Herman Wabwoba. Většinou mají zlomené ruce a nohy a žebra. Nemocnice urgentně žádá lidi, aby darovali krev.

Místní televize informovala, že zraněných je dvě stě. Podle jednoho ze svědků bylo v přízemí budovy velké množství dělníků, možná až 280. Tvrdil, že na čtyřpatrové budově stavěli další podlaží.

Profesionálům pomáhají při záchranářské činnosti i obyčejní lidé. "Policie i moji lidé se snaží odstranit trosky. Jsou z pod nich slyšet výkřiky," uvedl šéf záchranářů Peter Ngugi.

Jejich práci ztěžují stovky přihlížejících lidí, které brání rychlému příjezdu sanitek a techniky. Dav je agresivní a policie jej musí uklidňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám