Hlavní obsah

Reportérka chtěla místo u královny, skončila v cele

LONDÝN

Britská policie zatkla novinářku, která se snažila získat práci v královském paláci. Chtěla napsat reportáž ze zákulisí domácnosti královny. Pětadvacetiletou Bethany Usherovou podle londýnské policie odhalili, když do žádosti o místo napsala některé nepravdivé údaje.

Článek

"Podnikala legitimní novinářskou misi zaměřenou na bezpečnost v paláci," zastal se novinářky zaměstnavatel Usherové, bulvární nedělník News of the World.

Zřejmě mělo jít o pokus napodobit akci konkurenčního bulvárního deníku Daily Mirror. Jeho reportér v roce 2004 dva měsíce pracoval v Buckinghamském paláci jako komorník. Následná reportáž o laxních bezpečnostních opatřeních vyvolala značné rozpaky i proto, že ji noviny zveřejnily těsně před návštěvou amerického prezidenta George Bushe.

Mluvčí News of the World prohlásil, že Usherovou nepřistihli proto, že by teď královský palác lépe prověřoval své zaměstnance. Její nezdar vysvětlil tím, že na ni upozornil další konkurenční list. Usherovou propustili na kauci, ale musí se opět dostavit na policii 9. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám