Hlavní obsah

Vnučky estonského prezidenta řádily v jeho paláci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALIN

Divoké večírky s alkoholem a drogami pořádaly vnučky hlavy estonského státu Arnolda Rüütela přímo v prezidentském paláci. Prezident se veřejnosti za chování patnáctileté Heleny a třináctileté Marie omluvil.

Článek

Teď se zároveň zkoumá, jestli kumpáni obou vnuček nenarušili bezpečnostní systém paláce. Je to hodně pravděpodobné. Mnozí příchozí prý znali tajné kódy ke vstupu do obytné zóny paláce.

Podle estonské televize ETV a deníku Eesti Ekspress dívky uspořádaly v prezidentském sídle v luxusní tallinnské čtvrti Kadriorg bez vědomí prarodičů řadu ne úplně střídmých večírků.

Podle estonských médií se při nich vypilo povážlivé množství alkoholu a užívaly se lehké drogy jako hašiš. Někteří hosté prý šplhali na střechu paláce.

Prezidentovy rukavice jako suvenýr

Teenageři si údajně dovolili z paláce odnášet i četné "suvenýry". Někdo volil láhve s alkoholem, zmizely ale třeba také prezidentovy rukavice.

Sedmasedmdesátiletý Rüütel a jeho choť se ve čtvrtek veřejnosti omluvili a požádali média o shovívavost. Dívkám, které žijí od zvolení Rüütela prezidentem v roce 2001 na základě rodinné dohody u svých prarodičů, se prý dostalo ponaučení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám