Hlavní obsah

Nespokojení otcové chtěli unést Blairova syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie ve středu neoficiálně potvrdila informaci bulvárního deníku The Sun, že ví o plánovaném pokusu unést syna Tony Blaira. Pětiletého Lea prý chtěli rodičům ukradnout lidé z organizace Fathers 4 Justice (Otcové za spravedlnost).

Článek

Její členové se domáhají větší ochrany práv otců k dětem. Premiérova syna se chtěli zmocnit "jen na krátkou chvíli", aby symbolicky demonstrovali věc otců, kterým je k jejich dětem odpírán přístup. Podle BBC se jejich plán nedostal dál než do fáze silných řečí nad půllitrem. O únos se nikdo nepokusil a nedošlo k žádnému zatčení.

Policie nicméně brala informace o možné akci velmi vážně. Podle šéfredaktora The Sun Grahama Dudmana hlavně proto, že se skupině v minulosti už několikrát podařilo uskutečnit pár působivých kousků. "Prolomili bezpečnostní opatření v Buckinghamském paláci i v Downing Street. V parlamentu "spáchali" na premiéra atentát pytlíkem naplněným moukou," připomněl některé jejich akce.

Úřad Tonyho Blaira v Downing Street ani vedení Scotland Yardu celou záležitost nekomentují. Zakladatel Fathers 4 Justice Matt O'Connor řekl, že plán vzniknul v hlavách členů na okraji jeho organizace. Prý je groteskní, ale jeho důsledkem možná bude, že skupinu rozpustí. Nechce, aby si ji lidé s podobnými činy spojovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám