Hlavní obsah

Při sebevražedných útocích v Afghánistánu zemřelo 25 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANDAHÁR

Sebevražední atentátníci zabili v pondělí při dvou útocích 25 osob, dvacet jich zahynulo v Spíndbuldaku ležícím u Pákistánských hranic a dalších pět v Kandaháru.

Článek

V Spínbuldaku, který leží v provincii Kandahár, vjel sebevražedný atentátník na motorce do davu přihlížejícímu souboji zápasníků. Exploze výbušniny, kterou měl na těle, zabila nejméně dvacet osob a stejný počet zranila.

Při předchozím útoku sebevražedný atentátník zabil pět lidí přímo v jihoafghánském Kandaháru. Zabil tři vojáky a dva civilisty, další čtyři vojáky a deset civilistů zranil.

K oběma dnešním atentátům se přihlásilo svržené hnutí Tálibán.

Sebevrah zabil kanadského diplomata

V neděli sebevražedný atentátník zabil kanadského diplomata, devětapadesátiletého Glyna Berryho a další dvě osoby. Exploze zranila dalších třináct osob.  "Kolem jedné odpoledne záměrně narazilo vozidlo do kanadského konvoje asi 200 metrů před městskými branami Kandaháru před ministerstvem dopravy," uvedl šéf kandahárské policie Abdul Malik Vahidi a dodal: "Byl to jednoznačně sebevražedný útok. Auto bylo plné munice. Útočník byl roztrhán na kusy a nebylo ho možné identifikovat."

Kanaďan neměl takové štěstí jako americký velvyslanec, který atentátu unikl.

Násilnosti v jižním a východním Afghánistánu si loni vyžádaly 1600 obětí, což je nejvíce od roku 2001, kdy koalice pod vedením Spojených států svrhla Tálibán. Jen v posledních čtyřech měsících bylo v Afghánistánu spácháno 25 podobných atentátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám