Hlavní obsah

Australský potápěč přežil útok žraloka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australský potápěč v neděli přežil útok velkého bílého žraloka. Šestačtyřicetiletý Bernie Williams podle agentury Reuters mořského predátora odehnal s pomocí harpuny i svých rukou. Žralok na Williamse zaútočil, když potápěč lovil langusty nedaleko západoaustralského města Perth. Paryba na něj vyjela zespodu a zakousla se mu do paže.

Článek

"Přiblížil se zespod po mé levé ruce. Ani jsem jej neviděl připlout," líčil Williams australské televizi. "Bodnul jsem ho harpunou do rypáku, ale bylo to jako bych tloukl do hroudy ocele," popisoval Williams, který na levé paži utrpěl hluboké rány od žraločích zubů.

Třímetrový žralok se prý jen na chvíli vzdálil, zaútočil znovu a potápěče vlekl vodou. "Chňapl po mé paži a vzal mě na vyjížďku asi dva metry," řekl dále.

Zhruba osmiminutový boj o holý život pro něj nakonec skončil šťastně. Za pomoci dvou kolegů se Williamsovi podařilo vyplavat na hladinu a vydrápat se do člunu.

Hůře dopadla 7. ledna jednadvacetiletá žena u Brisbane na východním pobřeží Austrálie. Zemřela totiž na následky zranění, která utrpěla při útoku nezjištěného druhu žraloka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám