Hlavní obsah

Policie v USA zastřelila školáka, který hrozil maketou pistole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

Policisté v americkém státě Florida vážně smrtelně postřelili patnáctiletého středoškoláka, který vzal za rukojmího svého spolužáka. Mladík vyhrožoval zbraní, kterou měl upravenou, aby vypadala jako devítimilimetrová pistole. Zbraň vypadala jako skutečná, šlo však o kuličkovou pistoli. Po několika hodinách v nemocnici školák zemřel.

Článek

Patnáctiletý Christopher Penley pistolí mířil na policisty a tvrdil, že se zabije. "Buď se zabiju, nebo zemřu jinak," křičel na policistu.

Incident se odehrál na střední školy ve městě Longwood v osmé třídě. Zajatému spolužákovi se podařilo utéct a mladík se zbraní se schoval v koupelně.

Tam jej obklíčilo asi 40 policistů, kteří jej vyzvali, aby zbraň položil. Školák ale začal mířit na jednoho z nich a policisty v domnění, že zbraň je skutečná, vystřelil. "Ohrožovaný důstojník SWAT použil "smrtící sílu", oznámila doslova místní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám