Hlavní obsah

Čeští zedníci vykradli rakouskou poštu a jdou do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Dva Češi ve věku 35 a 32 let dostali od rakouského soudu sedm a půl a pět a půl roku vězení za přepadení pošty. Provedli ho 3. řijna v obci Großriedenthal v okrese Kremže na Dunaji.

Článek

S plynovými pistolemi přepadli malou pobočku a žádali peníze. Když do místnosti vstoupil další zaměstnanec, lekli se a utekli. Jako kořist si stačili odnést pouhých 315 eur (asi devět tisíc korun). O hodinu později je policie chytila ve Vídni. V jejich autě našla pistole i ukradené peníze.

Dva vyučení zedníci přijeli do Rakouska údajně hledat práci na černo. Protože obstarání práce vázlo, rozhodli se přilepšit si hotovostí z malé pošty. Vytipovali si dobu, kdy byl úřad i přilehlé ulice liduprázdné, a maskovaní vtrhli dovnitř.

Zatímco mladší u soudu vše přiznal a vyjádřil lítost nad svým činem, starší muž, zřejmě organizátor celé akce, vše zapíral. Svého kolegu obvinil, že mu chce svým svědectvím "zruinovat život", ačkoli on mu chtěl údajně jen pomoci v tíživé situaci najít v Rakousku práci.

On i jeho komplic nicméně trest přijali a tím se stal rozsudek pravomocným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám