Hlavní obsah

Ošetřovatel v ústavu na Slovensku zabil pacienta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Smrt pacienta zavinil v pátek ošetřovatel Domova sociálních služeb pro tělesně a duševně postižené v obci Rakovec nad Ondavou na východě Slovenska. Přivázal 30letého pacienta k posteli, dalším třem pacientům přikázal, aby ho tloukli dřevěnými holemi a věšáky, a odešel z pokoje.

Článek

"Když se ošetřovatel vrátil do pokoje, byl muž mrtvý. Ošetřovatel je vazbě a bude obviněný ze zabití," řekla Právu košická policejní mluvčí Jana Demjanovičová.

V pátek 6. ledna se 27letý ošetřovatel Marek N. dostal do konfliktu s pacientem Jozefem R. přivázal k posteli tváří na polštář a ústa mu zavázal kalhotami od pyžama. "Bezprostřední příčinou smrti bylo udušení," dodala Demjanovičová. Ošetřovatel tvrdil, že pacienta s duševní poruchou přivázal k posteli, aby mu zabránil vyskočit z okna. Policie obvinila tři chovance ústavu ve věku 21, 30 a 44 let ze spolupachatelství při ublížení na zdraví.

Ředitelka ústavu k případu poznamenala, že nic podobného se v jejich ústavu ještě nikdy nestalo. Dodala, že na obviněného ošetřovatele v minulosti nezaznamenala žádné stížnosti ze strany klientů domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám