Hlavní obsah

Za vraždu české prostitutky padala v Německu doživotí

HEILBRONN

Tři Němce ve věku od 19 do 22 let odsoudil v úterý německý soud v Heilbronnu za brutální vraždu 37leté české prostitutky u Plzně. Devatenáctiletý a dvaadvacetiletý obžalovaní zůstanou ve vězní do konce života, jejich jednadvacetiletý komplic dostal patnáctiletý trest. Vraždou jsou vinni všichni tři.

Článek

Tělo oběti bylo nalezeno 12. února 2005 u silnice u Dobřan na jižním Plzeňsku. Leželo v křoví asi deset metrů od silnice u křižovatky s polní cestou, která vede na bývalý tankodrom. Žena měla na sobě jen svetr a spodní prádlo, ostatní oblečení našli policisté roztroušené v okolí. Byla znásilněna a brutálně ubita k smrti. [celá zpráva]

Podezřelé, pocházející z württemberského Öhringenu, kteří byli ruského původu, zadržela loni v březnu německá policie na základě indicií dodaných českými kriminalisty.

Zadržení shazovali vinu jeden na druhého. Vyšetřovatelé nakonec dospěli k závěru, že muži se vydali do Plzně, aby odtamtud do Německa přivlekli prostitutku a prodali ji do nevěstince. Sedmatřicetiletou ženu, která k nim nastoupila, v autě zamkli a svázali, týrali a nutili k povolnosti.

Když zjistili, že žena u sebe nemá žádné peníze, tak ji znásilnili a brutálně bili, až upadla do bezvědomí. Zraněnou oběť nechali ležet v bezvědomí u cesty, kam se zřejmě později vrátili, aby ji brutálně znovu znásilnili. Žena zemřela na mnohočetná poranění.

Státní zástupce žádal pro všechny tři doživotí, neboť způsob činu se podle něj vyznačoval mimořádným pohrdáním lidskou bytostí. Obžalovaní se podle něj na oběť dívali jako na méněcennou špínu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám