Hlavní obsah

Kambodžští vesničané rozsekali kouzelníka mačetou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PHNOM PENH

Policejní vyšetřovatelé z jižní kambodžské provincie Kampong Speu nejsou schopni pokračovat ve vyšetřování vraždy muže, kterého někdo v pondělí usekal k smrti mačetou. Obyvatelé vesnice Phnom Srouch, kde se zločin stal, odmítli při jeho objasňování spolupracovat.

Článek

Policistům jednoduše řekli, že to byl nebezpečný kouzelník a že jsou rádi, že je po smrti. Podle šéfa místní policie Tol Tona si 80 až 90 procent vesničanů myslí, že 56letý Kong Moeurn provozoval černou magii. To mělo být důvodem, proč se v oblasti rozšířily různé nemoci.

"Podle jeho zranění to vypadá, že ho napadlo více lidí. Zaútočili na něj zepředu. Problém je, že tady všichni věří na kouzelníky a černou magii. Zavražděný si podle nich smrt zasloužil, a tak nikdo nechce vypovídat. Pachatelé jsou a asi i zůstanou volní," stěžuje si na poměry Tol Ton.

Obvinění z kouzelnictví předchází v Kambodže každý rok vraždám spousty lidí. Nízká vzdělanost a vysoká pověrčivost místních obyvatel pomáhá i při zbavování se politických soupeřů a dalších nepohodlných lidí. Pomáhat v dopadení někoho, kdo se "zbavil" černého kouzelníka, nemá nikdo zájem.

Anketa

Věříte v černou magii?
Ne, je to absolutní hloupost
43,5 %
Spíše ne, ale trochu pověrčivý/á jsem
12 %
Spíše ano, jsou věci mezi nebem a zemí
26,5 %
Ano, určitě to funguje
15,2 %
Nevím
2,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1779 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám