Hlavní obsah

Jemenští únosci propustili bývalého německého diplomata

SANÁ

Bývalý náměstek německého ministra zahraničí Jürgen Chrobog, kterého se ve středu i s jeho rodinou zmocnili jemenští únosci, je opět na svobodě. Propuštění potvrdil německý ministr zahraničí Frank- Walter Steinmeier.

Článek

Podle jemenského velvyslance v Německu je 65letý politik se svou manželkou a třemi dětmi v dobrém zdravotním stavu. Celá rodina už je na cestě do jemenského hlavního města Saná v doprovodu německého vyjednavače.

Rodinu unesli příslušníci jednoho z jemenských kmenů ve východní části země na cestě z přístavu Aden do provincie Šabva v rámci turistického zájezdu. Klan Abdalláhů si údajně únosem zahraničních turistů chtěl vymoci propuštění pěti členů kmene, vězněných za trestné činy včetně vraždy.

Ještě jako vysoký německý diplomat měl Chrobog na starosti mimo jiné vyjednávání o zadržených rukojmích v zahraničí. V létě před dvěma lety měl velkou zásluhu na tom, že se dostali na svobodu evropští turisté, zadržovaní několik měsíců v odlehlé oblasti Sahary v jižním Alžírsku. Poté, co Chrobog odešel do důchodu, převzal vedení Nadace Herberta Quandta, kterou financuje automobilový koncern BMW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám