Hlavní obsah

Děti v jednom britském imigračním středisku trpí

LONDÝN

Britská organizace pověřená vládou prověřováním situace kolem imigračních středisek dospěla k závěru, že v jednom centru jsou děti imigrantů drženy v naprosto nepřípustných podmínkách, jež jsou v rozporu s ustanoveními OSN. Píší to sobotní noviny The Times.

Článek

Deník s odvoláním na britského komisaře pro otázky dětí Ala Aynsleyho-Greena konstatuje, že ve středisku Yarl's Wood severně od Londýna jsou dětem odpírány hračky, že se jim nedostává odpovídajícího vzdělání a že k jídlu dostávají zbytky či prošlé potraviny.

Podle komisaře většina dětí vůbec neví, proč jsou v táboře zadržovány, ani co s nimi bude. Nemají také možnost projevit své názory, což je proti úmluvě členských zemí OSN.

"Mnohé (zadržované) děti jsou v Británii už pět či šest let a vůbec si nepamatují na zemi, odkud přišly," cituje list ze zprávy, kterou Aynsely-Green zpracoval.

Středisko Yarl's Wood, kde jsou ubytováni žadatelé o azyl, jejichž žádosti britské úřady prověřují, i ti, kterým hrozí vypovězení ze země, spravuje soukromá společnost.

Mluvčí britského ministerstva vnitra deník ujistil, že vláda komisařovu zprávu prověřuje a že její doporučení zváží. Ubezpečil také o odhodlání vlády zajistit bezpečí všech dětí na britské půdě, tedy i dětí osob, které v zemi hledají azyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám