Hlavní obsah

V Čečensku májí desítky lidí příznaky otravy nervovým plynem přes

Novinky, Novinky, Itar-TASS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROSTOV NA DONU

Příznaky neznámé otravy hlásí z čečenského šelkovského okresu už 63 lidí, z nichž 55 včetně 44 dětí muselo být hospitalizováno v nemocnicích v Grozném a Rostově na Donu. Informoval o tom šéflékař centra medicínské pohotovosti čečenského ministerstva zdravotnictví Umar Achjadov.

Článek

V oblasti byly ve středu až do dovolání zavřeny školy. Oznámil to Sergej Kožemjaka regionální pobočky ministerstva pro mimořádné situace. Příčina otravy, které postihla první děti už v pátek, stále není známá, spekuluje se o nervovém plynu. Tuto teorii razí šéf okresu Husejn Nuchajeb. [celá zpráva]

Lékaři nejsou schopni příčinu otravy zjistit. Už vyloučili, že by ji způsobilo jídlo. Také radioaktivita v okolí škol není vyšší než normálně. Postižení trpí bolestmi hlavy a znecitlivěním údů a mají zvýšenou teplotu, ale nezvracejí ani nemají průjem a netrpí vysokými horečkami.

Čečenský generální prokurátor Valerij Kuzněcov už v úterý řekl, že "by bylo předčasné hovořit o teroristickém činu", ale že "jsou zvažovány všechny možnosti".

V nemocnicích byly zřízeny další pokoje pro ženy, protože postiženy jsou především mladé dívky. Navštěvovaly školy ve čtyřech městech v šelkovském okrese. na severovýchodě Čečenska.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám