Hlavní obsah

Čech se v USA přiznal k vraždě brazilské přítelkyně

ČTK, Novinky, Rock Mountains News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DENVER (USA)

Český občan žijící v USA se policii v Denveru přiznal, že ze žárlivosti zabil svou o dva roky starší brazilskou přítelkyni. Ta se s ním rozešla a on si nedovedl představit, že by mohla žít s někým jiným, citovala v pátek policejní zdroje agentura AP.

Článek

Dvaadvacetiletý M.N. z České Lípy byl zadržen v úterý ráno poté, co sám zavolal policii a řekl jí, že zabil svou přítelkyni. Tělo čtyřiadvacetileté Any Elisy Goncalvesové-Toledové z brazilského Santo Andre bylo nalezeno v úterý brzo ráno v bytě rodiny, kde pracovala jako au-pair. Příčina smrti ještě nebyla stanovena, ale podle policie byl mladá žena ubodána řadou ran. Zatím není známo, zda byla nalezena vražedná zbraň.

Podle dosavadního vyšetřování Čech v úterý ráno šel s nožem k domu, kde dívka pracovala, vlezl dovnitř oknem a ubodal ji. Tvář jí zakryl polštářem, aby nebyl slyšet její křik .

Podle sdělení policie pak muž odešel domů, osprchoval se a zkrvavené oblečení a nůž dal do igelitového pytle. Ten pak zahodil do popelnice. Poté ale sám zavolal policii a byl zadržen v Pepsi centru. Vyšetřovatelům řekl, že se udal, protože si myslel, že mu zločin nemůže projít.

Láska mezi au-pair

Oba pracovali i v Coloradu pro stejnou agenturu AuPairCare. Čech přijel do Denveru loni v září, Brazilka před dvěma lety, pro agenturu pracovala rok a mínila si program dále prodloužit, zatímco Čechovi skončil v srpnu a domů se měl vrátit v září. Agentura mu zajistila letenku. "Nepožádal si o prodloužení programu," uvedla viceprezidenta AuPairCare Heidi Wohlová a dodala, že po skončení programu "mohl ještě 30 dní zůstat legálně v USA a pak měl odjet, protože mu vypršelo vízum".  Čech byl v poslední době zaměstnán v jednom místním zařízení rychlého občerstvení.

Kathy Pakkebierová, v jejíž rodině černovlasá a černooká Brazilka s výrazně světlou pletí pracovala, uvedla, že vztah obou mladých lidí skončil před dvěma měsíci. "On nechtěl rozchod, ale ona chtěla odejít," uvedla.

V pondělí se Brazilka účastnila vánoční párty, kam provázela rodinu, ve které měla na starosti desetiletou holčičku a čtyřletého chlapečka. Pakkebierovi s ní byly velmi spokojeni. "Když přišla loni v srpnu, zapadla do rodiny, byla kamarádkou mého malého kluka i mojí dcery," uvedla paní Pakkebierová. Podle ní měla Toledová v Denveru řadu brazilských přátel.

Čech byl jedním z deseti procent mužů, kteří pracovali jako au-pair. Podle viceprezidentky měl velmi dobrá doporučení a uspěl: "Martin se zhostil role au-pair s úspěchem."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám