Hlavní obsah

V Itálii a Francii rozbili největší síť pašeráků lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italská policie ve čtvrtek rozbila největší mezinárodní sít, které se zabývala pašováním nelegálních imigrantů do Evropy. Ve stejné době podnikli razie policisté ve Francii, Řecku, Turecku s Velké Británii. V pěti zemích byli zadrženi 53 lidé.

Článek

Francouzský žalobce Jean Claude Marid uvedl, že šlo "o největší síť pašující ilegální přistěhovalce" a největší operaci provedenou současně v několika zemích".

Síť propašovala do Itálie přes Řecko na pět tisíc imigrantů na lodích a v kamiónech. Mnozí z nich se pak dostali do Francie a pak do Británie. Většina z nich pocházela z Afghánistánu a Iráku, ale někteří také z Pákistánu, Somálska a Etiopie. Každý z nich zaplatil na přepravu kolem 15 000 dolarů, za překročení kanálu La Manche pak dalších 6000 až 7000 tisíc eur.

Organizaci řídil Kurd, který žil v Římě a na pašování lidí vydělal několik miliónů dolarů. Zátah byl připravován tři roky. Zadrženi byli 22 podezřelí ve Francii, osmnáct v Itálii, sedm v Británii a po třech v Turecku a Řecku. Zadrženo bylo také 49 nelegálních přistěhovalců ve francouzských městech Calais a Paříž.

Reklama

Výběr článků

Načítám