Hlavní obsah

Antiglobalisté padali na kolena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONG KONG

Ve čtvrtek pokračovaly třetím dne protesty několika tisíc antiglobalistů, rolníků a rybářů převážně z jihovýchodní Asie, provázející zasedání Světové obchodní organizace (WTO) v Hong Kongu. Na rozdíl od předchozích dnů se nepouštěli do potyček s policií a uspořádali poklidnou manifestaci, aby upozornili na své názory.

Článek

Demonstranti pochodovali směrem k místu konání summitu WTO. Vždy po několika krocích padli na kolena a pak se zase zvedli.

Šarvátky s policií si v předchozích dvou dnech nevyžádaly vážněji zraněné a nikdo nebyl ani zatčen. Podle hongkongských představitelů se ale dají očekávat násilnější potyčky se závěrem summitu WTO, který skončí v neděli.

Cílem hongkongské schůzky WTO je položit základy pro smlouvu, která by měla být uzavřena do konce roku 2006 a která by omezila obchodní bariéry v řadě sektorů od zemědělství po služby. Proto se účastní protestů rolníci a rybáři, kteří žádají větší ochranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám