Hlavní obsah

Američané očekávají atentáty v Sauské Arábii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americké tajné služby z několika zdrojů získaly informace o chystaných útocích teroristů z Al-Kajdy na americké cíle v Saúdské Arábii. Dobu atentátů tajné služby nejsou schopny blíž specifikovat, vědí jen, že útok se má odehrát "brzy".

Článek

Americké ministerstvo zahraničí proto ve čtvrtek obnovilo výzvu, aby se občané USA vyhnuli cestám do saúdského království. USA se po svržení irácké vlády rozhodly také stáhnout většinu vojáků ze základen v Saúdské Arábii. Do konce léta má z království odjet 5 000 Američanů. Velitelství tamní americké letecké základny bude přemístěno do Kataru.

"Teroristické skupiny jsou zřejmě v konečné fázi příprav útoků na americké cíle v Saúdské Arábii," oznámilo ministerstvo. Je to letos už třetí varování podobného druhu.

Saúdské úřady zatím nedopadly muže, který ve čtvrtek postřelil amerického civilistu pracujícího pro saúdské námořnictvo. Útočník byl údajně oblečen v saúdskoarabské vojenské uniformě. Ze Saudské Arábie také pocházela většina atentátníků, kteří 11. září 2000 zaútočili na newyorské světové obchodní centrum, i Usáma Bin Ládin.

Reklama

Výběr článků

Načítám