Hlavní obsah

V Iráku byl unesen americký bezpečnostní poradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD/KATAR

Irácká radikální skupina Islámská armáda v Iráku podle úterní informace televize al-Džazíra unesla amerického bezpečnostního poradce. Únosci na videozáznamu předaném televizi hrozí jeho zabitím, jestliže USA do 48 hodin nepropustí všechny irácké vězně.

Článek

Na zrnitém videozáznamu je zachycen světlovlasý muž vypadající jako západní cizinec. Zajatec sedí na podlaze s rukama svázanýma za zády. Na záznamu, který nese logo Islámské armády v Iráku, je vidět i americký pas a arabský průkaz totožnosti se jménem Ronald Schulz.

Al-Džazíra uvedla, že nemůže ověřit autentičnost odvysílaného videozáznamu. Pokud se prokáže pravdivost zprávy, bude unesený Američan v současnosti už sedmým západním cizincem v zajetí iráckých povstalců. V rukou skupiny Meče pravdy zůstává čtveřice humanitárních pracovníků Christian Peacemaking Teams.  Zadržováni jsou britský profesor Norman Kember (74), Američan Tom Fox (54) a Kanaďané James Loney (41) a Harmeet Singh Sooden (32), přestože Palestinci apelovali na únosce, aby Kanaďany a Američana propustili, protože v minulosti pomáhali civilistům na palestinských územích.

Neznámí únosci zadržují také německou archeoložku a v pondělí byl v Bagdádu unesen francouzský inženýr.

Reklama

Související témata:

Související články

V Iráku unesli německou archeoložku

Od pátku se v Iráku pohřešuje jedna německá občanka, která byla unesena. V úterý to oznámil mluvčí německého ministerstva zahraničí Martin Jäger. Jde o pátého...

Výběr článků

Načítám