Hlavní obsah

Letadlo plné lidí se v Teheránu zřítilo na obytný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEHERÁN

Vojenský dopravní letoun C-130 se zřítil v úterý po poledni na obytnou čtvrť v íránské metropoli Teheránu. Na palubě byli 94 lidé, všichni zřejmě zemřeli. Dalších dvacet pět lidí zahynulo v domě, na který letadlo spadlo. Záchranáři zatím z trosek vytáhli deset těl.

Článek

"Všichni lidé v letadle jsou určitě mrtví. Je to strašné, všechna těla jsou spálená a rozmačkaná," vypověděl jeden z policistů z místa nehody, které bezpečnostní síly uzavřely. Sanitky, vrtulníky a autobusy odvážejí do nemocnic mrtvé a zraněné, na místo již dorazily také buldozery.

Stroj se pokoušel o nouzové přistání na hlavním teheránském letišti. Při přistání narazil do desetipatrové obytné budovy, která začala hořet. Nad místem nehody stoupal dým. Na zemi údajně zemřelo 25 lidí. V domě určeném pro vojáky a jejich rodinné příslušníky bydlelo 250 lidí.

Na palubě letadla bylo podle některých zpráv dokonce 106 osob. Novinář Shirzad Bozorgmehr řekl, že v letadle byli vojenští hodnostáři a 47 novinářů, kteří letěli sledovat námořní manévry. Kolik lidí bylo uvnitř domu v době havárie, není známo.

Letadlo se dostalo do problémů krátce po startu z letiště Mehrabád. Pokoušelo se na něj vrátit, manévr se ale nezdařil. Původně mířilo do jihoíránského přístavu Bandar Abbas.

Americké transportní stroje Lockheed C-130 Hercules různých verzí vyráběné od 50. let minulého století používají armády řady zemí světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám