Hlavní obsah

Bouře se přehnala přes Kanárské ostrovy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LA PALMA

Tropická bouře Delta zasáhla v pondělí Kanárské ostrovy. Rychlost proryvů větru přesahovala 120 kilometrů za hodinu. Zrušeno bylo několik letů z La Palmy a více než 300 000 obyvatel souostroví zůstalo až do úterý bez elektřiny a telefonního spojení. Jeden muž zemřel.

Článek

Třiašedesátiletý muž umřel ve Fuerteventuře. Spadl ze střechy poničené větrem, kterou se snažil opravit. V Santa Cruz na ostrově La Palma zranil německou turistku na noze vyvrácený strom. Školy na všech ostrovech byly preventivně uzavřeny po celý den. Národní meteorologický ústav v Madridu varoval, že kromě ostrova La Palma by mohl být postižen  ostrov Hierro. Podle nich mělo během dvou hodin napršet na čtvereční metr 60 litrů srážek.   

Silný vítr a bouře na moři připravila o život šest uprchlíků, kteří se na lodi pokoušeli dostat na Kanárské ostrvy, jejich loď převrátila 400 km od ostrovů. Dalších dvanáct lidí se pohřešuje, 32 jich bylo vyzvedla záchranná loď a vrtulník.

Delegátka české cestovní kanceláře Canaria Travel Tereza Štolovská Českému rozhlasu řekla, že žádný klient zatím kvůli bouři Kanárské ostrovy opustit nechce, i když na ni kancelář klienty upozornila. Canaria Travel i ostatní CK jsou podle ní připraveny svým klientům pomoci s případnou evakuací. "Ale jak říkám, v momentálním případě na těch větších ostrovech, jako je Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife a Lanzarote, je zatím klid," řekla Radiožurnálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám