Hlavní obsah

V Číně zemřel druhý člověk na ptačí chřipku

DPA, Novinky, People´s Daily
PEKING

Čínské ministerstvo zdravotnictví ve středu v noci potvrdilo, že v zemi zemřel další člověk na ptačí chřipku. Druhou čínskou obětí se stala pětatřicetiletá rolnice Chu z provincie An-Chuej.

Článek

Žena byla hospitalizovaná 11. listopadu s příznaky zápalu plic. Měla vysokou horečku. Zemřela 22. listopadu. Testy u ní potvrdily nákazu virem H5N1. Žena, která přišla do styku s nemocnými a mrtvými ptáky,  je třetím Číňanem, který se ptačí chřipkou nakazil. První dva případy byl hlášeny 16. listopadu, čtyřiadvacetiletá rolnice nemoci podlehla 10. listopadu, devítiletý chlapec se uzdravil. Jeho dvanáctiletá sestra se stejnými příznaky zemřela 17. října, podle čínských lékařů však neměla ptačí chřipku. Dodatečně nebylo možné nákazu prokázat, protože její tělo bylo spáleno. 

Oblast, kde nová obět žila, se nachází asi 100 kilometrů severozápadně od místa, odkud bylo hlášeno první úmrtí člověka na ptačí chřipku v Číně, uvedl mluvčí Světové zdravotnické organizace v Pekingu Roy Wadia.

Čína současně ohlásila další výskyt ptačí chřipky na svém území. Jde už o 21. ohnisko nákazy drůbeže od začátku října a 24. během letoška.  Na farmě v Miguanu uhynulo 2000 kusů drůbeže. Potvrdilo se, že se nakazili virem H5N1.

Reklama

Výběr článků

Načítám