Hlavní obsah

Slovensko: deset mrtvých na silnicích

Právo, Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

První sníh zaskočil nejen české, ale i slovenské řidiče. U našich východních sousedů byly ale nehody mnohem tragičtější. O život přišlo za jediný den deset lidí.

Článek

Na severu země u Žiliny dostal smyk kamión, jeho návěs se dostal do protisměru a narazil do osobních vozidel Škoda 105 a Volkswagen Golf. V osobních vozech zahynuli čtyři lidi na místě a čtyři převezli s těžkými zraněními do nemocnice. Podle žilinské policejní mluvčí Jany Balogové 38letý řidič kamiónu z Liptovského Mikuláše na zasněžené vozovce přibrzdil, dostal smyk a návěs se stal neovladatelným.

"Řidiči osobních vozů neměli čas přibrzdit, ani se návěsu vyhnout," dodala mluvčí. Na silnici mezi Tatranskou Štrbou a Svitem přejelo do protisměru osobní vozidlo Renault s bratislavskou poznávací značkou a dostalo se pod kola kamiónu převážejícího kalamitní dřevo z Vysokých Tater.

V osobním voze zahynuli tři cestující a jedna žena byla převezena s těžkými zraněními do popradské nemocnice. "Zraněná osoba je v ohrožení života," uvedla prešovská policejní mluvčí Magdaléna Fečová.

Další tři lidé zemřeli u Králové nad Váhom, kde se srazila osobní auta.

V ČR na dálnici D1 v sobotu havaroval také slovenský herec Marián Labuda. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na dálnici D1 havaroval herec Marián Labuda

Dva lidské životy si vyžádala tragická nehoda, která se v sobotu stala na 156. kilometru dálnice D1 poblíž Velké Bíteše ve směru na Prahu, kde havarovaly...

Výběr článků

Načítám