Hlavní obsah

Arafata prý zabil jed vstříknutý do ucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Bývalého palestinského vůdce Jásira Arafata zabil jed, který mu byl vstříknut do ucha. Napsal to londýnský list Al-Kuds al-Arabí, jemuž u příležitosti prvního výročí Arafatovy smrti poskytl rozhovor poradce Arafatova nástupce Abdar Rahmán.

Článek

Arafat zemřel loni 11. listopadu v Paříži po dvanáctidenní hospitalizaci. Lékaři přesnou příčinu smrti oficiálně neurčili. Ve zprávě pro rodinu uvedli, že při toxikologických testech nebyla zjištěna stopa po žádném známém jedu. Izraelský tisk nedávno psal o tajné lékařské zprávě, z níž vyplývá, že Arafat podlehl otravě, AIDS nebo jiné infekci.

Rahmán v rozhovoru připomenul, že Arafat byl rád ve velmi těsné fyzické blízkosti lidí, s nimiž se stýkal. Poradce nepochybuje, že někdo z tohoto okruhu měl příležitost vstříknout palestinskému předákovi do ucha jed. Uvedl také, že Arafat za 16 dní zhubl o 13 kilogramů a lékaři tehdy nebyli schopni určit příčinu jeho potíží.

Londýnský list také citoval politického poradce Arafatova Fatahu Usmána abú Rabíju, který řekl, že do "vraždy Arafata byly zapojeny místní kruhy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám