Hlavní obsah

Čtyři mrtví po srážce autobusu a kamiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUČENEC

Čtyři lidské životy si vyžádala pondělní srážka linkového autobusu s kamionem nedaleko středoslovenského Lučence. Dalších asi 12 lidí se při nehodě, která se stala zhruba v šest večer, zranilo a byli převezeni do okolních nemocnic, řekli policisté na místě nehody. Bližší informace o obětech zatím nejsou známy.

Článek

Vozidla se srazila poblíž ostré zatáčky nedaleko obce Nové Hony. Podle regionální policejní mluvčí Márie Faltániové při nehodě zemřel řidič autobusu a tři cestující. Řidič kamiónu vyvázl z havárie bez vážnějšího zranění.

Vinu na nehodě zřejmě nese šofér nákladního vozu, který podle policistů jel příliš rychle. V zatáčce nezvládl řízení a naboural čelně do autobusu, který směřoval ze Štrbského Plesa do Lučence. V karose cestovalo v době srážky asi 20 lidí.

Zdemolovaný autobus a kamión budou hasiči odklízet z vozovky až v úterý ráno. Značně vytížený silniční tah mezi Lučencem a Rimavskou Sobotou tak zůstane v úseku nehody po celou noc uzavřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám