Hlavní obsah

Slovenský exministr se zastřelil

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský ministr zdravotnictví Ľubomír Javorský (56) se v pondělí dopoledne ve svém domě ve Veľkém Šariši na východě země pokusil spáchat sebevraždu. Pistolí, kterou legálně vlastnil, si střelil do spánkové části hlavy. V 15:45 lékaři oznámili, že zraněním podlehl.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

Exministr byl v kritickém stavu převezen do nemocnice v Prešově, kde odpoledne zemřel.

Mluvčí prešovské policie Magdaléna Fečová se domnívá, že šlo pravděpodobně o pokus o sebevraždu, protože exministra našli v uzamčeném domě. "Nezanechal žádný dopis, který by motiv činu objasnil," dodala.

Exministra našla jeho manželka s prostřeleným pravým spánkem dnes těsně před polednem, když přišla domů. Okamžitě zavolala záchranku, která zraněného převezla do prešovské nemocnice. Na přání rodiny lékaři nebudou zveřejňovat další informace.

Javorský zastával post ministra zdravotnictví ve vládě Vladimíra Mečiara v letech 1994 až 1998. V minulosti byl také poslancem federálního shromáždění někdejší ČSFR. Po roce 1998 a odchodu z funkce ministra se věnoval soukromému podnikání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám