Hlavní obsah

Při pádu chorvatského Turboletu zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM/ZÁHŘEB

Při pádu chorvatského letadla L -410 Turbolet československé výroby zahynuli v neděli večer u italského Bergama tři lidé. Stroj společnosti Trade Air sloužící k přepravě balíčků a pošty se zřítil záhy po startu. O havárii informoval v pondělí italský úřad pro bezpečnost leteckého provozu ANSV.

Článek

Stroj podle ANSV havaroval krátce po startu ve 22:05.  Příčina neštěstí se vyšetřuje. Policie na místě nehody pátrá po černé skříňce, která by měla osvětlit okolnosti posledních minut letu. Předběžně se předpokládá, že by mohlo jít o technickou závadu, protože viditelnost byla tu noc 350 metrů.

Společnost Trade Air potvrdila nehodu Turboletu L-410 UVP-E registrační značky 9A-BTA  letícího z Bergama do Záhřebu. Její prezident Mihajlo Cvijin ovšem dodal, že je to vše, co může v tomto okamžiku uvést kromě toho, že spolupracuje na šetření příčin nehody.

Trade Air provozoval tři Turbolety. Specializuje se na nákladní přepravu, je partnerem zásilkové služby DHL. Ztracený stroj měl výrobní číslo 912538, v tuzemsku byl provozován pod značkou OK-WDO, sloužil i v Sovětském svazu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám