Hlavní obsah

Wilma drtila Floridu, zabila šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAPLES

Hurikán Wilma, který přešel přes Floridu, zabil podle CNN šest lidí a zanechal 3,2 miliónu domácností a obchodů bez elektrického proudu.

Článek

Wilma v pondělí během svého řádění brala téměř vše, co jí přišlo do cesty. Strhávala sloupy elektrického vedení, stromy, střechy budov a poničila i vodovodní rozvody. Podle amerických úřadů napáchala Wilma velké škody. Způsobila i záplavy v pobřežních oblastech. Hurikán se nyní blíží ke Kanadě.

Wilma v neděli v oblasti Karibského moře překvapivě rychle zesílila. Rychlost větru se dostala na úroveň třetího stupně pětistupňové škály. V pondělí odpoledne byla Wilma na stupni 2 a pokračovala přes Floridu směrem k Atlantiku. Větry dosahovaly rychlosti asi 150 km/h. V Karibiku si řádění hurikánu Wilma vyžádalo asi 17 lidských životů.

Americké úřady vyzvaly obyvatele Floridy k odchodu. Většina však výzev k evakuaci neuposlechla a zůstala na místě. Spoléhali na to, že Wilma nebude tak silná. Její intenzitou ale byli překvapeni. Úřady přitom k odchodu vyzvaly asi 160 000 osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Hurikán Wilma má na Floridě první oběť

Hurikán Wilma má na Floridě první oběť. V Coral Springs byl jeden muž zabit padajícím stromem. Navíc způsobuje Wilma značné finanční škody a bez proudu...

Výběr článků

Načítám