Hlavní obsah

Trojnásobný vrah dostal doživotí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Trojnásobný vrah Henrich Masár byl ve středu v Trnavě odsouzen k doživotnímu trestu vězení. V roce 2003 několik hodin zadržoval rukojmí v západoslovenské obci Kaplna a zavraždil tři lidi. Tento případ tehdy šokoval celé Slovensko.

Článek

Masár byl uznán vinným v plném rozsahu za vraždy, brání rukojmí, nedovolené ozbrojování a porušování domovní svobody. Odsouzený se proti verdiktu krajského soudu okamžitě na místě odvolal, jeho případ tak bude ještě projednávat nejvyšší soud.

Masár v červenci 2003 zavraždil a okradl 74letou důchodkyni v západoslovenském městě Trnava, které zasadil 28 ran nožem. Následně vraždil v nedalekém městě Hlohovec, kde se stala jeho obětí další důchodkyně. Když prchal před policií zastřelil majitele automobilu, který unesl.

Pokusil se o sebevraždu

Následně v obci Kaplna obsadil náhodně vybraný rodinný dům, v němž několik hodin s pistolí v ruce zadržoval čtyři rukojmí. Drama ukončil až zákrok speciální policejní jednotky, která Masára zranila na tváři. V cele se pokusil oběsit, ale strážní ho zachránili.

Masára usvědčila zkouška DNA a balistická expertíza. Obžalovaný se před soudem obhajoval tím, že je narkoman a vraždy si nepamatuje. "Vraždy jsem neplánoval a lituji toho," uvedl.

Podle prokurátorky však Masár neprojevil nad svými činy žádnou lítost. "Považuji ho za člověka nebezpečného pro společnost. Je to člověk, který brutálním způsobem zavraždil tři lidi," uvedla ve své závěrečné řeči prokurátorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám