Hlavní obsah

Policisté v New Orleans zbili afroameričana

NEW ORLEANS

Policie v New Orleansu suspendovala tři policejní důstojníky, proti nimž zahájila trestní stíhaní poté, co se objevilo video, na němž byli zachyceni, jak na ulici bijí čtyřiašedesátiletého afroamerična Roberta Davise.

Článek

Ten byl v sobotu zatčen ve Francouzské čtvrti pro opilost a bránil se. Policejní mluvčí však uznal, že postup, který proti němu použili, byl "nepřiměřený". Není to způsob, jak by se podle něj měli policisté chovat. Kvůli tomu, že muže bili, stanou před soudem.

Mluvčí vyloučil, že by útok byl rasisticky motivován, ale skutečností je policisté byli povětšinou bílí. Chudí afroameričané si přitom po spoušti způsobené hurikánem Katrina stěžovali, že pomoc by byla jistě rychlejší, kdyby živelná katastrofa postihla  bělochy.

Zákrok nafilmoval kameraman agentury Associated Press,

Opilý muž byl zadržen poblíž Bourbon Street, kde je hodně barů a klubů, které byly nedávno otevřeny po škodách způsobených hurikánem Katrina. Nejprve ho zajistili dva policisté, ke kterým se později přidali další policisté, protože se muž bránil. Policisté ho povalili na zem, bili ho a kopali do něj.

Reklama

Související témata:

Související články

V New Orleans zavládl chaos

V zaplavených částech amerického New Orleansu vypukl ve středu chaos a úřady na pobřeží bojují s obrovskou spouští, kterou za sebou zanechal hurikán Katrina....

Vrtulníky už evakuují obyvatele New Orleansu

Zhruba 100 hodin po úderu ničivého hurikánu Katrina začala v sobotu konečně ve větším rozsahu evakuace tisíců lidí, uvězněných v New Orleansu. Jak oznámila...

Výběr článků

Načítám