Hlavní obsah

Britská policie zveřejnila nový snímek atentátníka ze 7. července

Právo, BBC, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nový snímek jednoho ze čtyř londýnských atentátníků ze 7. července zveřejnila o víkendu britská Metropolitní policie ve snaze získat nové informace o pohybu útočníka na autobus číslo 30.

Článek

Snímek z bezpečnostní kamery zachycuje 18letého Hasiba Hussaina s batohem na zádech na stanici King's Cross ve centru Londýna, jak v osudný den opouští obchod řetězce Boots. Foto bylo pořízeno v 9 hodin místního času; nálož, která zabila 13 lidí, Hussain odpálil krátce nato v 9:47. Při atentátech zemřelo 55 osob.

Londýnská policie žádá všechny, kdo by mohli podat o pohybu atentáníka v inkriminovanou dobu jakékoli informace, aby je sdělili na důvěrnou protiteroristickou linku.

Policie už ví, že Hussain po příjezdu na King's Cross vlakem z Lutonu se pohyboval kolem stanice a má za to, že kráčel směrem ke stanici Euston.

Není vyloučeno, že nastoupil do jiného autobusu, než si nakonec vybral vůz linky 30. Už dříve se objevily zprávy, že před odpálením nálože se snažil volat zbývajícímu triu útočníků.

Michael Clarke, expert na protiteroristický boj z King's College, označil tyto telefonáty za projev Hussainovy paniky. Možná si voláním chtěl ověřit, že bomby jeho kompliců už explodovaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Útoky v Londýně si vyžádaly už 55 obětí

Počet obětí na životech při nedávných teroristických útocích stoupnul na pětapadesát. V noci na sobotu zemřel v nemocnici další člověk, uvedla tamní policie....

Výběr článků

Načítám