Hlavní obsah

Na letišti v Manchesteru zatkli muže podezřelého z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANCHESTER

Britská policie v pátek zatkla v rámci protiteroristického zákona muže na letišti v Manchesteru, musela ho přemoci paralyzující zbraní. Pyrotechnici poté odpálili podezřelý předmět na ploše letiště, které bylo na několik hodin zčásti uzavřeno.

Článek

"Policisté použili pistoli paralyzující elektrickým šokem, aby přemohli muže, který kladl odpor," uvedla mluvčí policie. Podle ní se zadržený ráno procházel mezi letadly a choval se podezřele. Policie zabavila také auto, o kterém si myslí, že patří podezřelému.

Podle BBC muž šel pod letadly s kufříkem, který na ploše po jeho zatčení zůstal. Ke kufříku byli přivoláni armádní pyrotechnici, kteří jej posléze kontrolovaně odpálili. BBC popsala odpálení balíčku jako velmi slabou explozi, připomínající tlumený ohňostroj.   

Kvůli incidentu byly na několik hodin uzavřeny části dvou terminálů manchesterského letiště, které se však ještě před polednem místního času vrátilo k normálnímu provozu.

"Je po poplachu. Oznamujeme cestujícím, že mohou opět na letiště a že policie likviduje bezpečnostní uzavírku," uvedla mluvčí letiště, na které létá 95 leteckých společností, včetně ČSA.

Reklama

Výběr článků

Načítám