Hlavní obsah

V britském městě Hartlepool řeší záhadu sebevraha z ČR

– NEWCASTLE
Právo, sky

Policie v severoanglickém Hartlepoolu, který leží nedaleko města Newcastle, řeší v těchto dnech sebevraždu dvaadvacetiletého Lukáše Možného, který se v místním parku 7. září oběsil a kolem jehož smrti zůstala řada nevyjasněných okolností. Zprávu o tom přinesl včera list Hartlepool Mail.

Článek

Po středečním vyšetřování policejní komise uvedla, že místní úřady, které nebyly s to kontaktovat rodinu či přátele v ČR, nemají o mladíkovu žádné informace a nevědí ani, jak se ve městě ocitl.

"Policie nemá žádné informace, proč byl v Hartlepoolu," oznámil soudní lékař Malcolm Donnelly, který psal pitevní zprávu. Podle něj byl muž identifikován na základě otisků prstů a osobních dokladů.

Podle Hartlepool Mailu zanechal Možný na místě sebevraždy ručně psaný vzkaz v češtině. "Opět jsem způsobil bolest, což je mi opravdu líto. Nemohu ale udělat nic jiného. Dopřejte mi odpočinku, určitě bude sladký," stálo tam na rozloučenou.

V době své smrti žil podle policistů Možný na farmě v asi 30 kilometrů vzdáleném Darlingtonu; byl obviněn z krádeže a z místní věznice byl propuštěn na kauci.

Reklama

Výběr článků

Načítám