Hlavní obsah

Terorista z Londýna bude po vydání do Británie obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Husajn Osman, podezřelý z účastni na neúspěšných atentátech v londýnském metru z 21. července, bude tento týden transportován z Říma, kde byl dopaden, do Londýna. Do konce týdně stane před soudem, kde bude vzat do vazby a obviněn.

Článek

"Okamžitě jakmile se vrátí, měl by být uvězněn a obviněn z několika trestných činů v souvislosti z útoky z 21. července," uvedla mluvčí prokuratury.

Husajna Osmana, známého také jako Issak Hamdí, dopadla italská policie v Římě týden po nepovedených atentátech. [celý článek] Vydání do Británie se bránil, tvrdil, že ve Spojeném království nebude proces spravedlivý. O extradici rozhodl 13. září italský nejvyšší odvolací soud v novém urychleném procesu. [celý článek]

Husajnova tvrzení byla rozporuplná, nejprve se k akci přiznal s tím, že cílem bylo vyvolat paniku a že šlo o druh politického protestu v odvetu z Irák.  [celý článek] Podle italských úřadů však neměl vazby na teroristy .

Hamdí se měl podle vyšetřovatelů pokusit o teroristický čin ve stanici metra Shepherd's Bush. Sedmadvacetiletý muž, narozený v Etiopii, si změnil své jméno na Husajn Osman a tvrdil, že pochází ze Somálska. S falešným pasem přijel v roce 1996 do Londýna a žádal o politický azyl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám