Hlavní obsah

Při atentátu v Čečensku zemřel ruský voják

Novinky, ČTK, RIAN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GROZNYJ

Pondělní výbuch nastražené nálože zabil v Čečenském hlavním městě Grozném nejméně jednoho ruského vojáka, tři další zranil. O atentátu informovalo ministerstvo vnitra proruské čečenské vlády.

Článek

Nálož umístěná na okraji vozovky vybuchla v 10:30 SELČ okamžiku chvíli, kdy ulicí projíždělo auto plné ruských vojáků. Zatím není známo, kolik vojáků bylo v automobilu. Na místě zasahují hasiči a záchranáři. Incident se vyšetřuje, ruské zdroje zatím více neuvedly.

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že v neklidném jihoruském Čečensku, kde je ruská armáda ve stavu permanentní pohotovosti, přišlo o život od začátku roku 74 vojáků a pět jich zmizelo beze stopy.

Ačkoli druhá rusko-čečenská válka zahájená na podzim roku 1999 oficiálně již dávno skončila, incidenty a přestřelky mezi příslušníky ruské armády a čečenskými povstalci usilujícími o nezávislost kavkazské země na Moskvě jsou na denním pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám