Hlavní obsah

Chorvatští fanoušci zranili na Maltě desítky lidí, i ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALLETTA

Chorvatští fanoušci neunesli ve středu na Maltě zklamání nad výsledkem fotbalového utkání mezi reprezentačními výběry obou zmíněných zemí. Po skončení zápasu rozpoutali násilnosti, při nichž byly zraněny desítky lidí, včetně maltského ministra.

Článek

Do bitky se zapojila zhruba stovka Chorvatů, konstatovaly ve čtvrtek policejní zdroje. Nejvíce zraněných bylo na stadiónu, kde se utkání hrálo.

Agresivní fanoušci po skončení utkání vytrhali sedačky a házeli je směrem k VIP sekci, v níž seděla i velká část maltské vlády. Jeden z předmětů zranil na hlavě ministra pro komunikaci Censu Galea. Musel být převezen k ošetření do nemocnice. Tam skončili i dva vysocí představitelé maltského fotbalového svazu.  

Proti rozvášněným Chorvatům nakonec tvrdě zasáhla policie. Ta nejdříve dav izolovala a posléze nasadila obušky a slzný plyn. Šestnáct mužů zákona bylo při akci zraněno. Četné rány utržili i útočníci. Chorvati, kteří se do bitek nezapojili, byli urychleně odvezeni na letiště, aby mohli v klidu opustit zemi. Hrozilo totiž rozpoutání pouličních potyček mezi nimi a oslavujícími Malťany.

Kvalifikační zápas Malty s Chorvatskem o postup na mistrovství světa 2006 v Německu skončil senzační remízou 1:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám