Hlavní obsah

Američan s HIV dostal za plivání na policisty 13 let

Novinky, lh, Breitbart
NEW YORK

Na třináct let do vězení poslal ve středu soud v New Yorku HIV pozitivního Američana, který se pliváním a kousáním snažil nakazit co nejvíce osob. Spadeno měl zejména na policisty. Útočil ale také na zaměstnance psychiatrické kliniky, kde byl později hospitalizován.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Robert Murray (33) vedle vlastních zubů používal k napadání vybraných osob především vlastní krev a sliny. Tu svým obětem vstřikoval do obličeje. Přiznal se, že chtěl nakazit co nejvíce lidí.

K vynesení rozsudku se nakonec osobně dostavit nemusel. Soudce William A. Wetzel jej ponechal s ohledem na zdravotní stav v bezpečí psychiatrické kliniky.

Zatčení kvůli prostituci

Murray byl zatčen v dubnu 2003, a to kvůli provozování prostituce. Na policejní stanici vyšetřovatele potřísnil svou krví a navíc na ně plival. Lékaři následně zjistili, že pachatel je HIV pozitivní. Po převozu na psychiatrii vykousl navíc kus masa z ruky ošetřovatele.  

Nikoho naštěstí nenakazil. Jedna z postižených - seržantka Margaret Timlimová - ale kvůli napadení podstoupila roční preventivní léčení. Rozsudek okomentovala: "Už u něj propukla nemoc AIDS a 13 let je hodně dlouhá doba."

Odsouzený byl uznán vinným z pěti pokusů o vraždu 8. srpna letošního roku. Ke všemu se přiznal výměnou za 13letý trest; hrozilo mu přitom až 25 let za mřížemi. 

Reklama

Výběr článků

Načítám