Hlavní obsah

Čech pohřešovaný na jihu USA zřejmě žije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český občan, jenž dlouhodobě žil ve městě Slidell v Louisianě, které postihl pustošivý hurikán Katrina, je s největší pravděpodobností na živu. Místní úřady totiž nemají záznam o žádném úmrtí, jenž by odpovídalo jeho popisu.

Článek

"Hledaného Čecha neevidují jako mrtvého, což dává velkou naději na to, že žije," sdělil ve středu Právu Michal Bucháček z tiskového odboru ministerstva zahraničí (MZV).

V průběhu středečního večera MZV také přestalo pátrat po jiném Čechovi, který se před úderem hurikánu pohyboval v sousedním státě Mississippi a byl nezvěstný. "Ozval se svým blízkým a je v pořádku," doplnil Bucháček.

Existují obavy, že počet obětí jen v New Orleansu by mohl sahat k 10 000. Podle mluvčího amerického ministerstva zahraničí Seana McCormacka se po řádění hurikánu pohřešují i stovky cizinců.

Střechu nad hlavou ztratilo přes 200 000 lidí. Českých občanů je v oblasti podle neoficiálních odhadů zřejmě několik set.

Reklama

Související témata:

Související články

V New Orleansu pohřešují i českého občana

Mezi pohřešovanými lidmi v okolí New Orleansu, které zasáhl hurikán Katrina, je i český občan. Rodina od něj nemá zprávy již několik dní. Novinkám informaci...

Výběr článků

Načítám