Hlavní obsah

Šestnáct lidí v Paříži uhořelo kvůli hádce dívek

PAŘÍŽ

K zapálení věžáku na pařížském předměstí L'Hay-les-Roses se v pondělí přiznaly tři dívky. Dvě z nich uvedly, že to bylo kvůli hádce. Při požáru zemřelo v noci na neděli 16 lidí, 30 dalších bylo zraněno.

Článek

Ve vazbě jsou čtyři dívky; pátá, která ještě není plnoletá, byla v neděli večer propuštěna. Podle policie nejprve vypověděly, že ve vestibulu domu zapálily poštovní schránky "spíš pro zábavu", později prý dvě řekly, že to bylo kvůli hádce.

Dvě ze zadržených bydlí v postiženém domě. Na to, že nějací mladí lidé zapalovali poštovní schránky, upozornili policii svědci.

Požár vypukl v noci ve 3 hodiny SELČ. Lidé, kteří se snažili uniknout, se nadýchali toxických zplodin. Z osmnáctipatrového domu se stovkou bytů bylo postupně evakuováno asi 300 lidí. [celá zpráva]

Domů se budou moci vrátit nejdříve za dva týdny. Mezi 16 mrtvými jsou dvě děti. Sedm osob zůstává stále v nemocnici. Hasičům se naopak podařilo zachránit těhotnou ženu z 10. patra. Porodila přímo v sanitce jedoucí do zdravotního zařízení.

Nedělní požár byl pokračováním černé série, která letos Paříž v tomto ohledu postihla. V minulých dvou týdnech zahynulo při dvou požárech 24 lidí. Tentokrát ale šlo na rozdíl od předchozích případů o požár v dobře udržovaném domě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám