Hlavní obsah

Soud osvobodil manžela, udusil nemocnou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

S pouhou podmínkou odešel od britského soudu 72letý muž, který svou těžce nemocnou manželku udusil igelitovým pytlíkem. Soudce v Bristolu jeho čin označil za "akt lásky, milosrdenství a soucitu", napsal v sobotu britský deník Daily Mail.

Článek

Muž byl nejprve zatčen pro podezření z vraždy. Po důkladném vyšetření okolností byl však nakonec uznán vinným z pouhého zabití s polehčujícími okolnostmi a dostal tři roky s podmínkou jen proto, že britský zákon eutanazii neumožňuje.

Sedmdesátiletá žena trpěla těžkou chorobou, která zasahovala játra, srdce a slinivku břišní. Trpěla silnými křečemi, často ztrácela vědomí. Manžel ji ošetřoval 24 hodin denně.

Jeho žena jej často vyzývala, aby jí pomohl a "ukončil její trápení". Muž nakonec poslechl, dal ženě silné sedativum a v hlubokém spánku ji navlečením igelitového sáčku přes hlavu udusil.

Dcera manželského páru vypověděla, že svého otce za jeho čin obdivuje. "Udělal bezpochyby správně. Já bych k tomu ale tu odvahu nikdy nenašla," uvedla 45letá dcera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám