Hlavní obsah

Předseda Sněmovny reprezentantů: zbourat New Orleans?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW ORLEANS

Předseda americké Sněmovny reprezentantů, republikán Dennis Hastert, vyvolal pobouření, když zpochybnil, že se vyplatí celé New Orleans zasažené hurikánem rekonstruovat. Později své výroky raději trochu zmírnil.

Článek

"Nedává smysl utratit miliardy dolarů, aby se přestavělo město, které je sedm stop pod úrovní mořské hladiny." Tak zní nejostřejší výrok předsedy sněmovny Dennise Hasterta. "Některá místa by se mohla srovnat se zemí," dodal. 

Demokratická senátorka Mary L. Landrieu z Louisiany ihned vyjádřila svůj zásadní nesouhlas s takovým názorem. Hastert pro jedny malé chicagské noviny uvedl, že lidé z New Orleans nepochybně své město opraví, ale poznamenal, že to bude také vyžadovat federální pomoc.

Naznačil, že by se rekonstrukce měla pořádně promyslet a později ještě více zmírnil a řekl, že to nemyslel tak, že by se mělo město opustit nebo přemístit. Senátorka Landrieuová podotkla, že o takových věcech se může diskutovat později, teď je důležité uklidnit situaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Hurikán Katrina napáchal obrovské škody

Hurikán Katrina poté, co v pondělí udeřil na pobřeží Louisiany a pustošil New Orleans, dále zeslábl a byl v pětimístné škále přeřazen z kategorie...

V New Orleans zavládl chaos

V zaplavených částech amerického New Orleansu vypukl ve středu chaos a úřady na pobřeží bojují s obrovskou spouští, kterou za sebou zanechal hurikán Katrina....

Výběr článků

Načítám