Hlavní obsah

Kolumbijští politici si kupují kokain v kongresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOGGOTÁ

Někteří čelní kolumbijští politici šňupají kokain. Droga se přitom prodává i v kongresu a je tam také konzumována. Uvedl to viceprezident senátu Edgar Artunduaga.

Článek

"Mám k dispozici jména lidí, kteří v Kongresu distribuují kokain," řekl Artunduaga. Podle něj drogu pronášejí do budovy vysoce postavení úředníci a jejich zákazníky jsou četní poslanci a senátoři.

Odmítl je ale přímo jmenovat. Potvrdil však, že jména dealerů předá policii. Upozornil navíc na četné nesrovnalosti při ostraze budovy Kongresu. Pronést se tam podle něj dá prakticky cokoli.

Bezpečnostní kamery většinou nefungují a mnozí strážci vedení jako zaměstnanci Kongresu jsou jen na papíře, konstatoval viceprezident. "Narazíte tu na prodeje sušenek, prodavače bot, astrology a dealery marihuany a kokainu," pokračoval.

Artunduagaovi kolegové s ním nesouhlasí. Vyzvali jej, aby svá tvrzení doložil, nebo ihned rezignoval.

Kolumbie je největším výrobcem kokainu na světě. Vlastnictví malého množství jakékoli drogy není v zemi trestné. Jelikož zboží většinou končí na černém trhu ve Spojených státech, investují do boje proti kolumbijské narkomafii miliardy i americké úřady. Zatím bez úspěchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám