Hlavní obsah

Katastrofu boeingu v Peru možná způsobil nezkušený pilot

Právo, CNN, bh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIMA

Peruánské úřady zatím vycházejí z toho, že havárii boeingu společnosti TANS zavinila silná bouře, jež stroj smetla z pevného povrchu. Podle exprezidenta sdružení peruánských pilotů Victora Giraa udělal ale chybu nezkušený pilot boeingu.

Článek

"Letěli velmi nízko a hledali, kde přistát. Byla to velká začátečnická chyba," řekl agentuře AP. Podle něj se neměl za takového počasí do riskantního přiblížení vůbec pouštět a raději nouzově přistát jinde.

Společnost TANS přitom 24 let starý letoun nevlastnila, ale dlouhodobě si ho pronajímala od jihoafrické firmy Safair. Její šéf Christo Kok vyloučil, že by byl stroj ve špatném technickém stavu. "Vyšetřovatelům dáme k dispozici záznamy o letadle a jsme připraveni do Peru vyslat svůj technický tým," doplnil.

Peruánské úřady včera také zveřejnily první jména z řad minimálně čtyř zahraničních obětí. Jde o dva občany USA, Španělku a Kolumbijku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám