Hlavní obsah

Právník pianisty: klient je psychicky nemocný

– BERLÍN

Právník tajemného pianisty, jenž byl před skoro pěti měsíci nalezen v Británii a po pobytu na psychiatrické klinice se v sobotu vrátil do Německa, označil svého klienta za psychicky nemocného. Vykazuje podle něj všechny příznaky duševních poruch udávaných britskými lékaři.

Článek

 Advokáti identifikovali mladíka, který začal v pátek mluvit s doktory, jako 20letého Andrease Grassla. Pochází prý z jihoněmecké vesnice Waldmuenchen nedaleko Prosdorfu ležící při hranicích s Českou republikou. Tamní obyvatelé jej popsali jako "výborného studenta", který chtěl pracovat v rádiu, televizi nebo studovat novinařinu. Změnu v jeho chování si prý nedokáží vysvětlit.

Jeho právník Christian Baumann uvedl, že jeho klient je psychicky nemocný. Potvrdil to u Andreasův otec Josef. Podle něj si vždy jeho syn přál objevit se ve světových médiích. Nejdříve odcestoval do Francie, posléze do Británie. Na ostrovech chtěl, jak sám tvrdí, spáchat sebevraždu. Totožnost "pacienta" potvrdilo i britské velvyslanectví v Londýně. To mu rovněž vydalo náhradní dokumenty.

Grassl se vrátil do rodného Německa koncem minulého týdne. Byl propuštěn z britské nemocnice v Dartfordu, kde se léčil od letošního dubna. Do zdravotního zařízení jej převezli v silných depresích. Baumann odmítl sdělit, kde se nyní jeho klient nachází.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemný klavírista není Čech

Pianista umístěný v britské psychiatrické léčebně není český hudebník Tomáš Strnad. Uvedly to v úterý televize ve svém večerním zpravodajství.

Neznámý pianista byl německý podvodník

Neznámý pianista, který byl v dubnu nalezen ve Velké Británii, je ve skutečnosti německý podvodník. A umí zahrát sotva jeden tón, napsal to v pondělí britský...

Výběr článků

Načítám