Hlavní obsah

Brazílie požaduje jasné vyšetření smrti elektrikáře

Právo, DPA, BBC, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dva vysoce postavení brazilští diplomaté včera přicestovali do Londýna, aby se účastnili vyšetřování smrti brazilského elektrikáře, který byl omylem považován za teroristu a zastřelen 22. července v londýnském metru.

Článek

Policisté se tehdy obávali, že 27letý Jean Charles de Menezes na těle ukrývá nálož, kterou by mohl odpálit.

"Jsme tady, abychom viděli, jak probíhá vyšetřování. Chceme znát odpověď na celou řadu otázek," řekli novinářům na letišti Heathrow Marcio Pereira Pinto Garcia z ministerstva spravedlnosti a Wagner Goncalves z generální prokuratury.

Ještě včera se setkali ze zástupcem šéfa Metropolitní policie Johnem Yatesem, zítra mají na programu jednání s členy Nezávislé policejní vyšetřovací komise (IPCC), která se případem zabývá.

Přítomnost prominentních brazilských právníků podle analytiků ukazuje, že brazilská vláda má o celý případ čím dál větší zájem a je odhodlána nenechat aféru usnout. S právníky dorazili do Londýna také členové Menezesovy rodiny, kteří včera plánovali smuteční vigilii před Downing Street.

Případ vzbudil značný rozruch a vyvolal tlak na demisi šéfa Metropolitní policie Iana Blaira.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám