Hlavní obsah

Rodiče zastřeleného Brazilce prý odmítli milión dolarů

Novinky, Daily Mail, Spiegel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie prý nabídla milión dolarů jako odškodné rodině omylem zastřeleného Brazilce Menézese. Rodiče to ale ostře odmítli, uvádí britský deník Daily Mail. Scotland Yard však v sobotu uvedl, že žádný milión dolarů nenabízel.

Článek

Rodiče Jeana Charlese de Menezese odmítli milión dolarů a vzdali se tak nejvyšší nabídky odškodnění, která kdy padla ze strany britské policie, uvádí Daily Mail. Podle německého serveru Spiegel však policie informaci popírá. 

Matozinho a Maria de Menezes se prý kvůli nabídce urazili. "Nenecháme se koupit, nenecháme se umlčet. Nejde o peníze, jde o spravedlnost," odpověděli prý rozzlobeně.

Yasmin Khanová z hnutí Justice4Jean (Spravedlnost pro Jeana) říká, že před dvěma týdny letěl policista John Yates do Brazílie, aby nabídl peníze. Rodina se cítí uražena a podle ní je neuvřitelné, že šéf londýnské policie Ian Blair současně lže veřejnosti a posílá důstojníky do Brazílie s penězi. "To jen podporuje naše podezření, že jde o zastírací manévry," uvedla.

Bratranec mrtvého Alessandro Pereira říká, že rodina chce, aby Ian Blair rezignoval. "Policie věděla, že Jean byl nevinný, ale nechala mou rodinu trpět. Nechali nás trpět. Ian Blair nás nechal trpět. Tři týdny jsme museli poslouchat lež za lží o tom, jak byl Jean zabit. Policie se setkala s rodinou, ale stále nám neřekla pravdu. Myslí si, že si nezasloužíme pravdu, protože jsme chudí Brazilci?" říká vyčítavě Alessandro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám