Hlavní obsah

Střechy Kremlu pomalu vyzobávají hejna vran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Starobylé rezidenci ruských vládců hrozí pohroma. Na moskevský palác Kreml se snesla hejna vran, které začínají vyzobávat zlaté plátky ze střech paláce. Ruské úřady bijí na poplach a k boji s nevítanými vetřelci nasadily těžkou váhu: ptačí dravce.

Článek

Kreml je světově proslulý svými zlatými věžemi, jež nyní vrány zvolna ničí. K jejich zastrašení město povolalo pět trénovaných dravců ze Sibiře, tři sokoly a dva orly.

"Tito ptáci nemusejí všechny vrány zabít. To by ani nebylo možné. Ale pouhá jejich přítomnost by měla většinu ptactva zastrašit a odehnat," řekl vládní ornitolog. Podle něj nemusejí mít turisté obavy, že jim budou k nohám padat ptačí mrtvoly. Dravci totiž budou vypouštěni jen časně zrána, kdy je Kreml pro veřejnost uzavřen.

Tento způsob boje proti nezvanému ptactvu na Kremlu není novinkou. Již jednou byl aplikován v 70. letech 20. století, když jedna vrána vletěla do kanceláře komunistického funkcionáře a ukradla přísně tajné dokumenty, ze kterých si drze udělala hnízdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám